Eläinten käytösneuvoja: Lahdessa tää koirapuistokulttuuri on vähän sellaisen maalaisen ja kaupunkilaisen välimaasto

Lahdessa on keskusteltu viime päivinä ikävästä tapahtumasta, jossa pikkukoiran kimppuun hyökkäsi kaksi isompaa englannin vinttikoiraa lahtelaisessa koirapuistossa. Eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjola Lahen Murresta pitää tapahtumaa tosi ikävänä kaikille osapuolille. Pohjola arvioi Radio Voimalla, että vastaavia tapahtumia ei voi välttämättä mitenkään ennakoida, mutta kehoitti kuitenkin omistajia tutustumaan omaan rotuun
- Kannattaa tutustua omaan rotuun. Se on tosi tärkeää. Ei välttämättä kannata lukea kennelliitolta niitä, että mikä on koiran luonne, vaan katsoa mihin käyttötarkoitukseen se on alunperin jalostettu se koira. Esimerkiksi vinttikoiralle on tyypillistä se, että ne ragoi tosi voimakkaasti kaikkeen pieneen liikkuvaan. Eli ne lähtee perään.
Pohjolan mukaan koirapuistokulttuuri on Lahdessa uusi ilmiö.
- Lahdessa tää koirapuistokulttuuri on vähän sellaisen maalaisen ja kaupunkilaisen välimaasto. Jos vertaa vaikka Helsinkiin, niin täällä on aika sellainen höyli suhtautuminen, että täällä joskus näkee, että koiria leikitetään siellä leluilla tai heitellään keppejä.

 

Audio icon Lataa podcast (6.2 MB)