Pormestarimallia puuhataan Lahteen – Komu: ”En kiistä kulujen lisääntymistä, mutta sitten on mahdollista katsoa päällekkäisyyksiä luottamustehtävissä”

Lahden johtamismallia pohtiva toimikunta esittää kaupunkiin pormestarimallia. Pormestarimallissa virkasuhteessa oleva kaupunginjohtaja korvattaisiin vaaleilla valittavalla pormestarilla.

Uusi johtamisjärjestelmä otettaisiin käyttöön seuraavien kuntavaalien jälkeen kesäkuussa 2021. Asia esiteltiin valtuustolle tänään ja valtuusto myös päättää tulevasta kaupungin johtamismallista.

Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu toimii marraskuusta Lahden johtamismallia pohtineen työryhmän puheenjohtajana. Pekka Komu kertoo Radio Voiman haastattelussa, että pormestarin lisäksi kaupunkiin valittaisiin 2-3 apulaispormestaria.

 - Pormestarimallissa olisi yhtä paljon (johto)henkilöitä kuin nykyisessä mallissa. Demokratialla on hintansa, en kiistä sitä, etteikö kuluja tulisi lisää. Toisaalta sitten, jos malli tulee käyttöön, on mahdollista pohtia päällekkäisyyksiä luottamustehtävissä.

Podcastissa Komu kertoo, esimerkiksi miksi pormestarimalli haluttaisiin Lahteen.

Toimittaja: Eeva Ristkari

Audio icon Lataa podcast (6.21 MB)