Kansantalo siirtyy säätiölle, Timo Ahonen kertoo talon historiasta: ”Isoja remontteja ei ole tulossa”

Aleksanterinkadun ja Saimaankadun kulmassa sijaitseva Kansantalo siirtyy Lahdessa uudelle omistajalle. Lahden sos.dem. työväenyhdistys on päättänyt perustaa Vaahterasäätiön ja siirtää yli 60-vuotiaan talon sen omistukseen.

Vuonna 1957 valmistunutta Kansantaloa on laajennettu ja peruskorjattu useaan kertaan. Viimeisin peruskorjaus valmistui 2006. Radio Voiman haastattelussa Vaahterasäätiön hallituksen puheenjohtaja Timo Ahonen kertoo talon historiasta ja menneiden vuosien vuokralaisista.

- Suuria remontteja ei tulossa lähivuosina.

Pääosa talon tiloista on vuokrattu Lahden kaupungin kulttuuritoimelle. Toinen iso vuokralainen on Päijät-Hämeen Elokuvakeskuksen elokuvateatteri Kino Iiris.

Työväenyhdistys on rakennuttanut Kansantalon, ja vasta 1987 kulttuuritoimi vuokrasi tilasta juhlasalin ja alakerran tiloja. Elokuvateatteri kiinteistössä on ollut vuodesta 1979.

- Alkuun myös yläkerran juhlasalissa näytettiin elokuvia. Vuoteen 1990 työväenyhdistys pyöritti elokuvatoimintaa alakerrassa, kunnes vuokralaiseksi tuli Päijät-Hämeen Elokuvakeskuksen elokuvateatteri Kino Iiris, Ahonen kertoo.

Audio icon Lataa podcast (7.5 MB)