Joutjärvellä ensimmäiset pilkkikisat lauantaina, Vesijärvessä jäätä 5–15 senttiä: ”Huhujen mukaan hulluimmat ovat ajaneet moottorikelkalla jäällä tänä vuonna”

Vesijärvi jäätyi tänä talvena joulupäivänä.

- Melko tavallinen aikataulu, mutta yleensä järvi on jäätynyt jo joulukuun alkupäivinä, Sami Kainulainen kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Kainulainen pyörittää Niemen satamassa Samin Kalastustarviketta.

- Hulluimmat uskaltavat liikkua jo järvellä. Mukkulan edustalla on ollut pilkkijöitä ja lahdenpohjassa on huhujen mukaan jopa ajettu moottorikelkalla, Kainulainen päivittelee.

Hän muistuttaa, että jäälle ei kannata mennä vielä ilman tuuraa tai kairaa, jolla voi tunnustella jään kestävyyttä. Hän arvelee, että jään paksuudeksi tulee tämän talven aikana noin 40 senttiä.

Kainulainen järjestää lauantaina Joutjärvellä talven ensimmäiset pilkkikilpailut. Joutjärvessä on Merivaaran päädyssä jäätä noin 18 senttiä, mutta Kainulainen veikkaa, että jäätä syntyy lauantaihin mennessä lisää.

- Kaikkien pienten järvien ongelma on, että niissä ei ole syntynyt yhtenäistä jäätä. Joutjärvessäkin on ensin teräsjäätä noin 10 senttiä, sitten vettä 2–3 senttiä vettä ja sitten noin viisi senttiä lisää jäätä.

Joutjärvi on tunnettu hyvistä ahvensaaliistaan ja lisäksi järveen on istutettu siikaa.

- Kaupunki on pyytänyt ilmoittamaan, kun siikaa alkaa nousta.

Audio icon Lataa podcast (4.45 MB)