Vielä ehdit kunniavartioon mukaan - kulttuuriasianpäällikkö kertoo Lahden itsenäisyyspäivän tapahtumat

Lahden kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos kertoo Radio Voiman haastattelussa Lahden Suomen 100-vuotisjuhlan ohjelmasta. Ristinkirkon kunniavartioista puuttu vielä kymmeniä ihmisiä, mutta Karhos on tyytyväinen osallistujamäärään.

- Toki olisi mahtavaa, että saisimme kaikille haudoille kunniavartijan. Vielä mahtuu mukaan ja enää ei tarvitse ilmoittautua verkossa erikseen vaan voi tulla suoraan huomenna Yhteiskoululle kello 9.30, Karhos kannustaa.

Kunniavartioon osallistujia on ohjeistettu pukeutumaan tummiin, siisteihin ja ehjiin vaatteisiin tapahtuman arvokasta luonnetta kunnioittaen. Lisäksi käsissä tulee olla tummat tai mustat hansikkaat.  Päähine tulee olla tilaisuuden arvokkuutta korostava tumma päähine (hattu, pipo tai baretti). Kaupungin ohjeistuksen mukaan armeijan maastopuku tai muu uniformu luonnollisesti sallitaan vaatetuksena.

Huomisen itsenäisyyspäivän ohjelma on hänen mukaansa perinteinen, mutta juhlavuoden kunniaksi kaikki on hieman suurempaa. Podcastista selviää myös minkälainen on Sibeliustalon kaikille avoimen kansanjuhlan ohjelma.

 

 

Lataa podcast (7.81 MB)