Yön yli liputtaminen ei kiinnosta kerrostaloyhtiöitä

Suomen juhlavuoden kunniaksi itsenäisyyspäivänä voi tänä vuonna poikkeuksellisesti liputtaa jo itsenäisyyspäivän aatosta kello 18 alkaen, mikäli lippu valaistaan pimeän ajaksi. Vapaaehtoinen itsenäisyyspäivän juhlaliputus voi alkaa tiistaina 5. joulukuuta kello 18 ja päättyä 6. joulukuuta kello 22. 

Lipun tulee olla niin hyvin valaistu, että lipun kuvio ja värit erottuvat selkeästi. Valkoisen tulee siis olla valkoinen ja sinisen sininen.

- Meillä ei ole yhtään taloyhtiötä, joka olisi tilannut juhlaliputuksen yön yli, yksikönpäällikkö Jarmo Eerola RTK-palveluista kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Radio Voiman toimitus soitti muutamaan huoltofirmaan, ja ainoastaan yhdessä keskustan kerrostalo asunto-osakeyhtiössä on tehty erikoisjärjestelyjä liputuksen toteuttamiseksi.

Pääsääntöisesti juhlaliputus toteutetaan paikoissa, joissa lipun valaiseminen on ratkaistu jo valmiiksi.

 -Muutama liikekiinteistö on liputuksesta keskustellut meidän kanssamme. Ainoa erikoisliputuksen tilaus on kauppakeskus Karismasta. Nyt on jo kiire, jos haluaa tilata taloyhtiölle liputuksen. Kustannuksena en ole selvittänyt mitä valaisu ja lipun nostaminen maksaisi, mutta ihan veikkauksena arvelisin kustannuksen olevan noin 100-200 euroa.

Tavanomainen liputus kuuluu kiinteistönhoitosopimukseen. Normaalikäytännön mukaisesti lippu nostetaan salkoon keskiviikkona 6.joulukuuta aamulla kello 8 ja se lasketaan illalla kello 20.

 - Meillä on tunnista kahteen tuntiin aikaikkuna, jonka sisällä lippu tulee nostaa ja laskea, Eerola kertoo.

Lataa podcast (1.86 MB)