Vaikeneminen päättyi rippileirillä - Nyt Santerin tavoitteena on ura politiikassa : "Elämällä ei ole merkitystä, jos ei voi olla hyödyksi"

Omien sanojensa mukaan Santeri Ala-Röyskö oli peruskouluaikana syrjäytynyt. Hän ei puhunut ulkopuolisille,  eikä hänellä ollut harrastuksia tai kavereita. Rippileirin aikana muuri kuitenkin murtui ja Santerin ajattelumaailma muuttui kokonaan. Miksi olla neljän seinän sisällä puhumatta muille, jos haluaa päästä vaikuttamaan yhteiskuntamme asioihin ja päätöksentekoon?

Haastavan opintopolun ja Nastolan lukiosta ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen hän on etsinyt töitä, kirjoittanut kansalaisaloitteen alkolukkojen asettamisesta ajoneuvoihin ja osallistunut aktiivisesti Suomen lukiolaisten liiton tapahtumiin ja Hämeen lukiolaisten piirihallituksen kokouksiin. Nyt 20 vuotiaan Santerin tavoitteena on pääsy vaikuttamaan puoluepolitiikassa, vammaispolitiikassa ja opiskelijoiden asioissa.  Tänä viikonloppuna Helsingissä selviää, valitaanko hänet Suomen lukiolaisten liiton liittohallitukseen.

"Koskaan ei saa antaa periksi", Santeri kertoo, "jos yksin ei pärjää, niin silloin pitää tietenkin pyytää apua."

 

Santeria kävi haastattelemassa Hanna Lehmonen

 

Lataa podcast (4.95 MB)