”Parakkikoulujen viihtyvyydessä paljon parannettavaa” – Lahden nuorisovaltuusto päättää huomenna seuraavan valtuuston kokoonpanosta

Nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti sitoutumaton nuorten paikallinen vaikuttajaryhmä, joka ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin kaupungin päätöksen teon yhteydessä. Nuorisovaltuuston edustajat osallistuvat myös kaupungin lautakuntien kokouksiin.

Lahden nuorisovaltuusto järjestää vuotuisen yleiskokouksensa Lahden kaupungintalolla keskiviikkona 18.10. kello 10–14.  Yleiskokouksessa valitaan uudet nuorisovaltuutetut.

- Halukkaita on itse asiassa niin paljon, että saatamme äänestää uuden valtuuston kokoonpanosta, Lahden nuorisovaltuustossa ensimmäistä kautta istuva Moona Viljakainen Tiirismaan koulusta kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Nuorisovaltuusto koostuu 13–18-vuotiaista yläkoululaisista, lukiolaisista ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevista nuorista. Valtuusto kokoontuu 1–2 kertaa kuukaudessa ja kokouksissa on mukana yhteistyölinkkinä nuorisonohjaaja.

Viljakainen toivoo saavansa jatkaa valtuustossa, koska hän haluaa vaikuttaa lahtelaisten nuorten asioihin. Keskeinen tapa vaikuttaa Lahden nuorisovaltuustolla on kärkihankelista, joka kerätään lahtelaisilta nuorilta joka toinen vuosi.

- Tänä vuonna kärkihankkeita ovat vapaa-ajanviettopaikkojen kehittäminen, liikuntamahdollisuuksien ja kouluviihtyvyyden parantaminen. Esimerkiksi vapaa-ajanviettopaikkojen kehittäminen voisi tarkoittaa nuorisokahvilaa keskustaan tai parakkikoulujen viihtyvyyteen parantamista, Viljakainen kuvailee.

 

 

Lataa podcast (3.82 MB)