Vuoden yrittäjinä palkitut ravintoloitsijat - "Ravintolahenkilökunnasta tällä hetkellä huutava pula"

Lahden Vuoden yrittäjiksi valitut ravintola Roux Oy:n yrittäjät Kati ja Sami Häkkinen kiitivät Radio Voimalla henkilökuntaansa Bistro Popotissa, Ravintola Rouxissa ja cateringpalveluissa.
- Ilman tätä mahtavaa henkilökuntaa emme kahdestaan pystyisi tätä pyörittämään, tai näitä palkintoja saamaan. Suurin kiitos menee henkilökunnan puolelle. Siellä se voima, innostus ja tekeminen on, sanoi Sami Häkkinen.
- Tämä on tosi tärkeä palkinto meille, koska tämä on ensimmäinen paikallinen, jonka saamme omalta toiminta-alueeltamme, kiitteli Kati Häkkinen.

Kati Häkkisen mukaan ravintolahenkilökunnasta on tällä hetkellä huutava pula.
- Jossain vaiheessa kokin ammatti oli tosi mediaseksikäs ja silloin kokkeja valmistui todella paljon. Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki kaipaisivat kokkeja, tarjoilijoita ja yleisesti alan ammattilaisia töihin.

Kati Häkkinen kehotti ravintolan perustamisesta haaveilevaa varaamaan ensimmäiseksi kymmenen tuhatta euroa ja palkkaamaan hyvän kirjanpitäjän.
- Siitä se lähtee. Sen jälkeen voi alkaa miettimään kaikkea muuta. Pitää uskaltaa tukeutua ammattilaisiin ja käyttää muiden tietotaitoa hyväksi. Itse ei voi olla paras kaikessa, eikä voi tietää kaikkea. Pitää olla jalat sen verran maassa, että uskaltaa pyytää apua ja saada ammattilaisia ympärilleen.

Ravintolayrittäjät kuvailivat ammattiaan vapaaksi ja vastuulliseksi.
- Tässä saa itse määritellä, koska ei pidä vapaapäivää, nauratti Kati Häkkinen.
- Tässä ei ole pelkästään oma leipä kiinni, vaan ne kaikki työntekijät, jotka ovat töissä saavat oman elantonsa myös meiltä. Tässä on paljon pelissä. Tämä kasvattaa kivasti, opettaa ja kokemuksia tulee hurjat määrät joko selkänahan kautta tai muuten vain, Kati Häkkinen vakavoitui.

- Ihan pirusti se vaatii työtä, mutta pääsee toteuttamaan oman unelmansa, vahvisti Sami Häkkinen.

Audio icon Lataa podcast (25.03 MB)