Vuoden nuori lahtelainen-tunnustus jaetaan elokuussa - valinnassa painotetaan perustelujen ohella nuoren vahvaa uskoa omaan tekemiseen

Lahti-Seura jakaa elokuussa Vuoden nuori lahtelainen-tunnustuksen. Oman ehdotuksen voi jättää seuran verkkosivuille sähköisen lomakkeen kautta kuun loppuun saakka. Tunnustusta on jaettu vuodesta 2010 alkaen eli tänä syksynä on kymmenes kerta, kun stipendi jaetaan.

-Olemme onnistuneet jakamaan sen hyvin erilaisille nuorille ja toivomme, että tänäkin vuonna tulee runsaasti ehdotuksia. Tunnustuksessa painotetaan hyviä ja laajoja perusteluja, kertoo Lahti-Seuran hallituksen jäsen Timo Peippo.

Ehdokkaan tulee asua Lahdessa, eikä esimerkiksi Hollolassa asuvaa nuorta voida valita. Lisäksi Peippo kertoo, että tunnustuksen saajan on oltava alle 29-vuotias.

-Noudatamme valinnassamme nuorisolakia, vaikka välillä on tullut yllättävän vanhojakin ehdokkaita.

Hyvien perustelujen ohella valinnassa painotetaan esimerkillisyyttä ja uskoa itseensä vastoinkäymistenkin edessä.

-Tiedän, että joitakin meidän valituistakin on kiusattu harrastusten perusteella, mutta he ovat jaksaneet jatkaa oman juttunsa parissa. Ehkä heitä on julkisestikin kannustettu tunnustuksen saamisen jälkeen, jatkaa Peippo.

Myös ryhmät ja esimerkiksi sisarukset voivat hakea yhdessä tunnustusta. Stipendin mahdollistavat yhteistyökumppanit Osuuskauppa Hämeenmaa, Päijät-Hämeen Osuuspankki ja Lahti Energia Oy. Stipendi on ollut vuosittain noin 900 euroa. 

-Eräskin palkituista kertoi käyttäneensä summan omiin harrastuksiin, nuorisoteatteri puolestaan käytti summan koulutukseen.  Koitetaan nuoria kannustaa siinä mitä he harrastavat tai haluaisivat tehdä, summaa Peippo.

 

 

Audio icon Lataa podcast (9.55 MB)