Vauhdittamon ja Ohjaamon asiakaspalvelijat Lahdesta - "Tapaamme joka päivä osaavia, motivoituneita työnhakijoita, nuorille toivoisi vähän joustoa työnantajilta"

Yötyöstä kiinnostuneille työnhakijoille järjestetään Öissä töissä -rekrytointitapahtuma Lahden Vauhdittamossa keskiviikkona 19.2. Tapahtumassa on tarjolla on esimerkiksi ravintola-, turvallisuus- ja kuljetusalan töitä sekä lehden jakoa. Lahden Vauhdittamon Katri Lepola ja Ohjaamon Elina Ala-Sankola korostivat Radio Voiman haastattelussa, että tapahtuma on kohdennettu nimenomaan heille, jotka hakevat yötöitä.

Ala-Sankola muistutti, että rekrytointitapahtumassa ensiarvoisen tärkeää on avoin mieli. Paikalla on työnantajia, joiden kanssa voi päästä juttelemaan jo rekrytointi-illan aikana.
- Kannattaa tulla kiinnostuneena, avoimin mielin ja toki kannattaa ottaa cv mukaan. Se ei sido sinua mihinkään, vaan tapaamisesta voi parhaimmillaan aueta ihan uusi ura. Asenne ratkaisee, rohkaisi Ala-Sankola.

Päijät-Hämeessä on Ala-Sankolan mukaan tarjolla paljon kaikenlaisia työpaikkoja, mutta työnhakijoiden ja -antajien välillä on kohtaamisongelma.
- Meillä on liian paljon työttömiä työnhakijoita. Toivottavasti olisi paljon erilaisia toimijoita, että saisimme edelleen yritykset ja työnhakijat kohtaamaan. Koulutuksestakin kovasti puhutaan. Avoimin mielin pitäisi suhtautua siihen, jos jää työttömäksi ja lähetä hakemaan apua. Sitä kyllä löytyy, kun lähtee kotoa liikkeelle, Ala-Sankola kutsui.

Työnantajat voivat Lepolan mukaan kääntyä Vauhdittamon tai Ohjaamon puoleen etsiessään sopivaa työntekijää.
- Meillä on maksuton palvelu, jossa etsimme sopivan tekijän työnantajalle. Olemme onnistuneet 80-prosenttisesti. Tapaamme joka päivä osaavia, motivoituneita työnhakijoita, joista löytyy varmasti hyviä tekijöitä, Lepola vinkkasi.

- Työnantajat voisivat myös tulla nuorten kohdalla vastaan. Nuoret ei vielä osaa kaikkea, siihen toivoisi vähän joustoa. Työhallinnon puolelta saa tukitoimiakin alkuun, että nuori pääsisi töihin, muistutti Ala-Sankola.

Öissä töissä -rekrytointitapahtuma
- keskiviikkona 19.2.2020
- klo 19-21
- Lahdessa Vauhdittamossa osoitteessa Aleksanterinkatu 10

Audio icon Lataa podcast (28.58 MB)