Taideterapeutti ja Elämän reseptikirja -hankkeen ohjaaja - "On tärkeää, että lapset saavat olla koulussa juuri sellaisina kuin ovat, hyväksyttyinä ja kokea kuuluvansa johonkin"

Elämän reseptikirja esittelee lapsille tärkeitä asioita. Kirjan kirjoittamiseen osallistui 24 neljäsluokkalaista Kärpäsen koulun tiloissa.

Kirjahankkeen ohjaaja, suomenranskalainen kuvataiteilija, taideterapeutti ja kouluttaja Taina de Carvalhon kertoi Radio Voimalla, että kirjaa työstettiin erilaisilla menetelmillä.
- Teimme savitöitä ja draamaharjoituksia, maalasimme, tanssimme ja vaikka mitä. Lopuksi kirjoitimme tekstit puhtaaksi. Kirjassa on kaikenlaisia reseptejä kaipuusta ystävyyteen. Siellä on mielenkiintoinen resepti esimerkiksi vapauden tunteista. Yhdelle lapsista oli tärkeää se, mitä tarkoittaa vapaus. Hän keksi, että se on siellä, missä saa olla täysin oma itsensä. Se on tosi hienosti keksitty, kehui Carvalhon.


Ohjaajan mielestä turvallisuuden tunteella ja luontoyhteydellä pystytään kasvattamaan hyvinvoiva sukupolvi.
- Mielestäni on tärkeää, että lapset saavat olla koulussa juuri sellaisina kuin ovat, hyväksyttyinä ja kokea kuuluvansa johonkin. Ketään ei saa syrjiä. Uskon, että jos haluamme uuden sukupolven toimivan rauhanomaisesti tässä maailmassa, niin sen (sukupolven) tarvitsee olla hyvinvoiva. Taidemenetelmän keinoilla pystymme kasvattamaan myös ekososiaalisia taitoja lapsille, sanoi Carvalho Radio Voiman haastattelussa.

Eämän reseptikirja -hankkeen ohjaaja on tänään tavattavissa kirjan julkistamistilaisuudessa yhdessä oppilaiden kanssa.

Elämän reseptikirjan julkistamistilaisuus ma 23.9.2019 klo 17-18
Näyttely avoinna ti 24.9.2019 klo 8-16 ja pe 27.9.2019 klo 8-16
Sibeliustalo, Puusepän verstas

Audio icon Lataa podcast (9.87 MB)