Salibandynuorten ja palvelutalon asukkaiden yhteistyö kantaa hedelmää – myös LASB-edustusjoukkue mukaan

LASB 2006-syntyneiden junioreiden joukkue aloitti yhteistyön Palvelutalo Huilin kanssa keväällä 2019 yhteisten peli-iltojen merkeissä. Radio Voimalla vierailleet LASBin juniorit Markus Pykälistö, Aapo Toikka ja Veeti Hämäläinen sekä joukkueenjohtaja Pauli Toikka kertoivat yhteistyöstä tarkemmin Iipee X-pressissä.

- Alun perin idea lähti siitä, kun pojat pääsivät tutustumaan edustusjoukkueen pukukoppiin. Valtaisan iso rokkikone soi ennen peliä pukukopissa tunnelmaa luomassa ja pojat halusivat samanlaisen. Tuumailtiin vanhempien kanssa, että jotain poikien pitäisi tehdä oman ämyrin eteen ja yhden pojan äiti sai lennokkaan idean peli-illoista ikäihmisten kanssa, kertoo Pauli Toikka.

- Kesäisin heiteltiin tikkaa ja nyt ollaan pelattu petankkia, siitä saa hyvät alkulämmöt. Itse en ollut aiemmin kuullutkaan petankista, mutta mukavaa on ollut pelata. Vanhukset ovat ottaneet meidät iloisesti vastaan, kertoo Markus Pykälistö.

Yhteiset peli-illat ovat jatkuneet keväästä alkaen ja yhteistapahtumia järjestetään kuukausittain.  Tapahtumista jää puolin ja toisin roppakaupalla hyvää mieltä ja lisäksi asukkaille piristystä arkeen. Urheiluharrastus tarjoaa lapselle paitsi liikuntaa, onnistumisen elämyksiä, pettymysten sietoa, mutta myös ystävyyssuhteita parhaassa tapauksessa loppuiäksi.

- Joukkuelajit opettavat sosiaalisia taitoja ja vastuun ottamista omista tekemisistä ja aikatauluista. Tällaisilla oheistapahtumilla pystytään edelleen avartamaan kosketuspintaa ja hakemaan kokemuksia ja elämyksiä muiltakin osin. Ei sen tekemisen tarvitse aina olla sitä salibandyä, kertaa joukkueenjohtaja Toikka.

Nuoremmat pelimiehet ovat saaneet ison kiven pyörimään, sillä nyt myös LASB edustusjoukkue on innostunut ”talkoisiin” mukaan yhdessä Lahden Aluetaksin kanssa. Palvelutalon asukkaita on lähdössä isohko porukka seuraamaan LASB:n kotipeliä. Lahden Aluetaksi on luvannut tarjota palvelutalon asukkaille kyydit peliin, ravintola Koti keittää ensimmäisellä erätauolla kahvit ja edustus huolehtii esityksestä pelikentällä.

Ensimmäinen yhteistyöpeli LASB – Nokian KRP -peli pelataan lauantaina 16.11. klo 17:00 Lahti Energia Areenalla

Eturivissä LASB-juniorit Veeti Hämäläinen, Aapo Toikka ja Markus Pykälistö. Mukana myös 2006-syntyneiden poikien joukkuenjohtaja Pauli Toikka.

Audio icon Lataa podcast (12.8 MB)