Saara Aallon joululahja Suomelle - "Haluaisin antaa Suomelle vähän enemmän uskoa itseensä"

Vuoden alussa Britannian Dancing on Ice -ohjelmassa pronssille luistellut ja sen jälkeen ympäri Eurooppaa keikkaillut Saara Aalto julkaisi joululevyn Fairytale - Joulun taikaa perjantaina 15.11.2019. Levyltä löytyy valikoima Aallon omia joululaulusuosikkeja sekä täysin uusia kappaleita. Aalto kertoi Radio Voimalla ensimmäisen joululevynsä ilmestyneen jo kahdeksan vuotta sitten
- Sen jälkeen fanini ovat pyytäneet tekemään toisen. Odotin oikeaa hetkeä. Nyt minulla on ollut kolme vuotta taukoa niin, etten ole ollut Suomessa joulun aikaan, kun olen ollut Briteissä X-Factorin jälkeen. On ollut ikävä Suomen joulutunnelmaa ja joulumusiikkia, kertoi Aalto.

Saara Aallon uudesta joululevystä julkaistaan myös brittiversio ensi viikon lopussa.
- Britanniassa on sen verran erilaista joulumusiikkia ja siellä halutaan menevämpää popmusiikkia. Sillä levyllä on esimerkiksi biisi, jonka Kylie Minogue sävelsi minulle, mutta se olisi ollut liian iloinen popbiisi suomilevylle. Suomilevy on enemmän semmoista perinteistä suomalaista joulumusiikkia, Aalto kuvaili ja kertoi sanoittaneensa uudelle levylleen yhden kappaleen myös kumppaninsa Meri Sopasen kanssa.

- Se oli yllättävän hyvä kokemus. Mietin, että mikä olisi oman kappaleen aihe ja pyysin "Meri auta minua". Menimme ulos piknikille Lontoossa ja Meri alkoi miettimään omia elämänkokemuksiaan. Hän on menettänyt nuorena monta ystävää. Se on hirveää. Meri ehdotti, tehtäisiinkö kappale siitä, miltä tuntuu joulu, kun se oma ystävä tai läheinen ei ole enää luona. Siitä tuli tosi koskettava. Nyt Meri on ihan innostunut tekemään uusia biisejä, katsotaan miten käy, Aalto vinkkasi.

Onnellisuus ruokkii Saara Aallon luovuutta.
- On jonkinlainen myytti, että taidetta luodaan silloin, kun ryvetään murheissa. Mulle se ei toimi. Kun olen surullinen, minun ei tee mieli tehdä mitään. Kun olen onnellinen ja minusta tuntuu, että olen yhteydessä tämän maailman kanssa, niin silloin tahdon tehdä lauluja siitä tunteesta. Silloinkin saatan kyllä tehdä haikeita biisejä, kuvaili Aalto.

Stressi on tuttu juttu Saara Aallon elämässä.
- On niin paljon töitä, mikä on ihana asia, mutta kun toimin kahdessa maassa, niin töitä on vain niin paljon. Koko ajan on mielen päällä joku, mikä pitää hoitaa. Se pitää mielen aika kiireisenä. Välillä se kasautuu niin, että on vain paha olla, Aalto kertoi ja mainitsi selviytyvänsä tilanteista tiedostamalla, että paremmat, kiireettömämmät ajat ovat aina tulossa.

Joulun taikaa -kiertue saapuu Lahteen Ristinkirkkoon 3.12.2019.
- Minulla on Lahdesta todella hyvät muistot. Aina kun joulukiertueeni tulee Lahteen, niin kirkko on ollut niin täynnä, etteivät kaikki ole mahtuneet sisälle. Lahti on minun joulupaikkakuntani, siellä on aina niin hyvä tunnelma. Lahdessa on ollut aina ihan sairaan hyvät konsertit, kiitteli Aalto.

Millaisen joululahjan tahtoisit antaa Suomelle?
- Haluaisin antaa Suomelle vähän enemmän uskoa itseensä, siihen että suomalaiset on ihan huipputyyppejä, huippulahjakkaita ja taitavia. Suomalaiset pystyvät mihin vain, kun vain on rohkeus. Eli tämmöistä "No-Fear"-asennetta, sehän on ollut minun mottoni jo vuodesta 2015, ehkä sitä samaa myös Suomelle. Uskokaa itseenne ja kokeilkaa tehdä hulluja asioita, Aalto rohkaisi.

Kuva: Lauri Laukkanen

Audio icon Lataa podcast (20.34 MB)