Orimattilalaisen hyväntekijän toimitilojen avajaiset ensi viikolla – aloittaa huhtikuussa EU:n ruokajakelijana

arto hyvönen

 

Vielä viime vuoden lopulla orimattilalainen Arto Hyvönen keräsi adressia saadakseen kaupungilta rahaa bensaan, jotta voisi hakea ruoka-aputoimintaansa lahjoituksia Mäntsälästä. Sen jälkeen on tapahtunut paljon: Orimattilan kaupunki on lahjoittanut tilat vähävaraisten joulujuhlalle, johon saapui noin sata vähävaraista. Hyvösen auto on varastettu ja kadonnut jäljettömiin. Lahtelainen Lahty ry on lahjoittanut Hyvöselle uuden auton, toiminnan ympärille on perustettu yhdistys ja huhtikuussa saapuu ensimmäinen kuorma EU:n ruoka-avusta, jonka toimijaksi Hyvönen on päässyt.

- Tiistain ruokajakelun osallistujamäärät ovat kasvaneet joka viikko. Tällä viikolla oli 65 ihmistä jonossa. EU:n ruoka-apu alkaa pyöriä huhtikuussa ja luultavasti yhdistämme sen nyt tiistaisin kello 17 tapahtuvaan ruokajakeluun, Hyvönen kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Toimitilavat avattiin pari viikkoa sitten ja niiden takana ovat yksityiset lahjoittajat, Orimattilan kehräämö ja Orimattilan Putkihuolto.

- Olen todella kiitollinen kaikille auttajille, sillä ilman heitä en olisi nyt tässä tilanteessa. Varsinkin Jaana Pelkonen on ollut suureksi avuksi paperihommissa ja verkkosivuasioissa.

Hyvönen toimii puheenjohtajana helmikuussa perustetussa Orimattilan hyväntekeväisyysyhdistyksessä.

- Teemme ruoka-avun lisäksi esimerkiksi vanhustyötä ja tehdä hyväntekeväisyyttä vähävaraisten hyväksi. Kesällä olemme suunnitelleet esimerkiksi makkaranpaistoa toimitilan pihalle.

Orimattilan hyväntekeväisyysyhdistyksen toimitilojen (Kehräämö, Pakaantie 1, Orimattila) avajaisia vietetään perjantaina 16. maaliskuuta kello 15 alkaen.

Toimittaja: Eeva Ristkari

Audio icon Lataa podcast (18.94 MB)