Nuorten tukipalvelun ammattilaiset Lahden tilanteesta: "Mielenterveyden tukea voisi lisätä"

Nuorten tukipalvelu Dominon Crista Ervamaa ja Anni Ratilainen kertoivat Radio Voimalla, että kesäloman aikana koulujen pihat ja hyvällä säällä rannat, esimerkiksi Möysä ja Mytäjäinen, ovat vetäneet nuoria puoleensa.
- Huonolla säällä suosiossa ovat ABC ja kauppakeskukset, kertoi Ratilainen.

Kierrosajat vaihtelevat.
- Olemme pyrkineet olemaan liikeellä vähän eri aikaan, jotta voisimme kohdata eri nuoria. Aamuvuorossa olemme 12 ja 6 välillä ja iltavuorossa 16 ja 20-21 välillä. Meillä on myös Instagram, Lahden jalkautuva nuorisotyö - nimellä, sieltä näkyy, mitä me tulemme tekemään, Ervamaa muistutti.

Työparin mielestä Lahdessa on hyvin nuorisopalveluja, mutta mielenterveyden tukea voisi lisätä. Nuorten tuen tarvetta pitäisi Ervamaan ja Rautiaisen mukaan viedä eteen päin nuorisopalvelujen kautta Lahden kaupungille.
- Moni nuori kokee, ettei saa viikottaista aikaa vaikka nuorisopsykologille, vaikka olisikin tarvetta, Ratilainen huomautti.

Mikäli vanhemmilla on huolta oman nuoren päihteiden käytöstä tai vanhempi kokee tarvitsevansa tietoa, löytyy vastaus Dominon työparilta. 
- Meillä olisi tarjota myös vanhemmille tukea nuorten päihteiden käytön vähentämiseksi. Mielellään tapaamme vanhempia, jos he kokevat, että heillä on huolta, lupaavat Ervamaa ja Ratilainen

Jokainen voi tukea lähipiirin nuorta olemalla kiinnostunut nuoren elämästä.
- Harvoin on niitä aikuisia, jotka kysyvät, että mitä nuorelle kuuluu, Ratilainen huomautti.

Audio icon Lataa podcast (15.67 MB)