Maailmanmestarin isä: Tavoitteellisen pelaamisen aloittamiselle ei ole ikärajaa!

Lukiosta tätä vuonna valmistuneen eSport-maailman suomalaistähden ja StarCraft II -pelin maailmanmestarin Joonas Sotalan isän Markku Sotalan mielestä tavoitteellisen pelaamisen aloittamiselle ei ole ikärajaa.
- Jos lapsella tai nuorella on ajatus, että hän haluaa kehittyä siinä pelissä, mitä pelaa ja näkee, että siinä on mahdollisuuksia kehittyä, niin tavoitteellinen pelaaminen kannattaa aloittaa heti. Eli kannattaa lähteä miettimään sitä, mitkä ovat ne omat vahvuudet ja heikkoudet - ja lähteä kehittämään vähintään niitä omia heikkouksia.
Isä Sotalan mielestä tavoitteen ei tarvitse olla aluksi korkealla.
- Sen ei tarvitse olla sen suurempi - jos miettii, että naapurin Kalle on mua täs parempi, niin mä haluan olla joku päivä vielä parempi kuin se Kalle. Tai sitten mä haluun voittaa Assemblyt. Siitähän se lähtee tavallaan, että sulla on joku tavoite. Sit kun sulla on se tavoite, niin mun mielestä siinä vaiheessa itse suosittelisin, että nuoren kannattais vähän puhaltaa se peli poikki ja ruveta miettimään - ottaa paperia ja kynä ja ruveta kirjoittamaan niitä omia heikkouksia ylös siinä pelatessa ja miettiä, mitkä on mun vahvuudet ja mitkä on mun heikkoudet - ja tehdä se työ, koska me ihmiset ollaan yleensä semmoisia, että me mennään sieltä, mistä aita on matalin - ja halutaan tehdä sitä, missä me ollaan hyviä. Mut harva viittii - se on pieni prosentti - joka jaksaa puurtaa ja kehittää niitä heikkouksia.


 

Audio icon Lataa podcast (8.8 MB)