Lahti Classic Tour starttasi Lahden torilta - kuuntele tunnelmat lähtöpaikalta

Lahti Classic Tour starttasi Lahden torilta lauantaina kello 9.  Päijät-Hämeen Mobilistien ja Primulan jengin Lahden jaoston järjestämä Lahti Classic Tour -matkailuajo ajetaan jo 8. kerran. Tänä vuonna ajo järjestetään viime vuonna edesmenneen Vauhdin maailman pitkäaikaisemmin päätoimittajan Peter Geitelin muistoksi. Geitel oli tunnettu autotoimittaja ja rallikuski, joka teki pitkän uran autourheilun parissa. Lahti Classic Tourin järjestelyissä hän oli mukana vielä viime vuoden tapahtumaan asti. 
Kävin jututtamassa Tapio Mäkisen, jonka poika ja tytär osallistuvat matka-ajeluun vuoden 1967 Triumph TR3:lla, jolla Tapio Mäkinen osallistui tänä vuonna Monte Carlon ralliin. Mäkinen on Classic Motorshow'ssa kertomassa Ford Escortista vuodelta 1975. Kyseessä on Mäkisen veljen, Timo Mäkisen uran viimeisen auton kopio. 
Tourille osallistuvat myös edesmenneen Peter Geitelin veli Nicholas Geitel ja Peterin kartturi Rolf Mesterton. Ajon miehet suorittavat Mazda 323:lla (1986), jolla Peter ajoi 1980-luvun puolivälissä rallia. Auto on palautettu silloiseen punaraitaiseen ulkoasuunsa.

Radio Voiman haastattelusta voit kuunnella, kun miehet kertovat, mikä rallissa viehättää.

Audio icon Lataa podcast (19.33 MB)