Lahtelaisilla tubettajatytöillä on jo lähes 70 000 seuraajaa - kohta he tähdittävät Lahdessa kuvattavaa koko perheen elokuvaa yhdessä Jarmo Mäkisen kanssa

Lahtelaiset tubettajatähdet Elina (11) ja Sofia (8) kertoivat Radio Voimalla ElinaSofia-nimisestä Youtube-kanavastaan, jolla on jo lähes 70 000 seuraajaa.
- Teemme koko perheelle sopivaa sisältöä, jossa ei ole mitään väkivaltaa tai kiroilua, vaan tosi positiivista sisältöä, kuvaili Sofia.

Kanava perustettiin vuonna 2018.
- Meillä ei ole mitään kameroita, vaan kuvaamme puhelimilla, eikä meillä ole mitään ”jätticrewta” takana. Meidän äiti auttaa meitä ja juoksee meidän perässä kameran kanssa, nauroivat tytöt.

Ammattikuvaajat kuvaavat kuitenkin osan tubetähtien videoista.
- Esimerkiksi Jani Kaikkonen kuvasi meidän videon, jossa veimme ilmapalloja Päksiin (Päijät-Hämeen keskussairaalaan). Ja tietysti kaikki meidän haastattelut kuvaa ammattikuvaaja. Meillä on myös selfiestick, jonka saa telineeksi ja sillä me kuvaamme aina kahdestaan puhevideoita ja ”unboxaukisa”, tubettajatytöt kertoivat.

Kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaisesti.
- Käsirautahaaste oli meidän tilaajiemme pyytämä ja halusimme testata, voisimmeko olla käsiraudoissa Visulahdessa kaikissa laitteissa. Emme tienneet, että emme saisi tehdä niin, koska me olemme lapsia. Olimme nähneet, että moni muukin lapsi oli tehnyt sen (käsirautahaasteen). Se video sitten poistettiin (Youtubesta), tytöt harmittelivat.

Elina ja Sofia ovat tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana myös Tubeconissa Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 17.8.2019.
- Emme tiedä ihan tasan tarkkaan kaikkea, mutta tiedämme idean. Sinne tulee tubettajia ja meidän faneja. Meillä on siellä oma Meet & Greet, joka on semmoinen, missä tubettajia voi päästä tapaamaan, voi ottaa yhteiskuvan, jutella ja antaa nimmarin, kertoivat tytöt yhteen ääneen.

Elinasta ja Sofiasta tulee pian myös elokuvatähtiä. Lahdessa kuvataan koko perheelle sopivaa indie-elokuvaa Perhereissu, jossa tytöt näyttelevät pääosia.
- Se (näytteleminen) on tosi erilaista kuin tubettaminen. Tubettamisessa voit katsoa kameraan ja voit puhua sille. Voit sanoa, mitä vain haluat. Elokuvassa on odottamista, jota emme tienneet. Monta kertaa voi joutua ottamaan uusiksi, mutta se ei johdu siitä, että tekisi huonosti, vaan otetaan eri kuvakulmista, jatkoivat tytöt.

Kuvauksissa tytöt ovat päässeet tapaamaan myös muita tähtiä, esimerkiksi tubettaja Jaakko Parkkalia ja vatsastapuhuja Sari Aaltoa.
- Jarmo Mäkinen esittää meidän ukkia. On tosi kivaa, kun pääsemme tapaamaan eri ihmisiä, kun teemme elokuvaa. On tosi hauskaa, että olemme mukana elokuvassa. Emme meinaa edes uskoa sitä, ihmettelevät tytöt.


 

Audio icon Lataa podcast (23.2 MB)