Lahtelainen sairaanhoitaja - "Olemme hiuskarvan varassa, pelkään ihan aidosti jenkkimallia"

Lahtelainen Tanja Jeppesen siirtyi sairaanhoitajan työstään opintovapaalle ja kertoi siirtymävaiheessaan Radio Voimalla sairaanhoitajien tahtotilasta toteuttaa laadukasta ja eettisen tarkastelun kestävää hoitotyötä.
- Tällä hetkellä kentällä kollegoilla ympäri maata on semmoinen tilanne, että siihen ei ole kunnolla mahdollisuuksia. Tilanne vain pahenee päivä päivältä. Olemme pahassa jamassa, Jeppesen kuvaili Radio Voiman haastattelussa.

- Hoitajilla on iso tahtotila toteuttaa potilaan parasta, mutta se ei tällä hetkellä toteudu. Päättäjät, eikä oikeastaan kukaan kuule sitä avunhuutoa, Jeppesen huokaisi.

Jeppesenin mukaan julkisesti puhutaan paljon palkoista, mutta työolot ja monet muut asiat olisivat paljon tärkeämpiä asioita keskusteltavaksi.
- Muut asiat ovat menneet jo niin paljon edelle sitä palkkausta, että sekään ei enää tavallaan tilannetta pelasta. Tämä ei ole semmoinen asia, että minua ja kavereitani nyt vaan vähän väsyttää. Puhumme ihan yhteiskunnallisesta ilmiöstä siihen liittyen, mikä on meidän suomalaisten toive tulevaisuuden terveydenhoidon suhteen. Haluammeko sinne motivoituneita, asiantuntevia ihmisiä töihin ja tahdommeko, että julkinen terveydenhoito kestää. Tilanne näyttää tosi vakavalta ja olemme hiuskarvan varassa, Jeppesen pohti.

Jeppesen näkee realistisena uhkakuvana sen, että ammattitaitoiset sairaanhoitajat, joilla on halua tehdä työnsä hyvin jättävät työnsä, johtuen terveydenhuoltoalan työelämän kehityksen hitaudesta ja byrokraattisuudesta.
- Pelkään ihan aidosti jenkkimallia. Haluan, että meillä on hyvinvointiyhteiskunta, jossa meillä kaikilla on hyvä olla, huolimatta siitä, millainen sosiaalinen status ihmisellä on, Jeppesen alleviivasi.

Kuuntele koko haastattelu.

Audio icon Lataa podcast (21.86 MB)