Lahtelainen Patrik Pietilä ottelee perjantaina Dublinissa - vasta toinen suomalainen Bellatorissa

Tulevana perjantaina 27.9. Irlannin Dublinissa järjestetään vapaaottelun tapahtuma Bellator 227. Mukana on myös lahtelainen vapaaottelija Patrik Pietilä, jolle paikka tapahtumaan aukesi toisen ottelijan loukkaantumisen myötä. Kahden matsin voittoputkessa oleva Pietilä kohtasi edellisessä ottelussaan toukokuussa ruotsalaisen lajin ikonin David Bielkhedenin ja voiton myötä ovet aukesi isommille areenoille. Radio Voiman iltapäivässä vieraillut Pietilä kertoi olevansa kovassa kisakunnossa kohtuullisen lyhyestä varoitusajasta huolimatta.

- Viisi viikkoa ennen tapahtumaa sain tiedon. Eihän tässä ihan optimaalinen valmistautuminen ole ollut, mutta jos vertaa edelliseen matsiin, niin onhan tämä luksusta. Siihen lähdettiin viikon varoitusajalla, Pietilä naureskelee.

Vapaaottelu on täyskontaktikamppailulaji, jossa lyönnit, potkut ja painiminen on sallittua. Laji yhdistelee tekniikoita monista eri kamppailulajeista. Iranilaislähtöinen vapaaottelija Makwan Amirkhani on tunnetuin suomalaisottelija ja lisänyt lajin tunnettuutta. Pietilä taistelee lightweight- eli kevytsarjassa ja vastassa perjantaina on Dublinin oma poika Ryan Roddy.

- Pystyn kuvittelemaan, että meno hallissa on sen mukainen. Buuaukset ja vihellykset eivät minua haittaa. Jos sitä ei pysty sulkemaan pois matsin aikana, niin on väärässä paikassa. Keskityn vain siihen, miten voin voittaa vastustajan, Pietilä vakuuttaa.

Paljasjalkainen lahtelainen aloitti kamppailulajien harrastamisen vasta vuonna 2012 ja työskentelee treenamisen lisäksi lastensuojelussa. Pietilä kehuu Lahtea, paikallisia nyrkkeilijöitä ja painijoita.

- Moni miettii sitä, että pitäisi lähteä ulkomaille treenaamaan, jotta pärjää sellaisilla areenoilla, joissa itsekin käyn. Täällä on niin hyvät harjoitteluolosuhteet, että pärjää varmasti, jos jaksaa tehdä duunia.

Pietilän ajatuksia ottelupäivästä, edellisistä otteluista ja lajin väkivaltaisesta kuvasta voit kuunnella alla olevasta podcastista.

Audio icon Lataa podcast (11.78 MB)