Lahtelainen Musiikkiteatteri Nyt pureutuu Opus Deus -musikaalissaan videobloggaukseen ja jumaluutta lupaavaan elämäntaito-oppaaseen

Lahtelainen Musiikkiteatteri Nyt tuo Opus Deus -nimisen musikaalin ensi-iltaan tiistaina 29.10.2019 Lahden kaupunginteatterin Eeronäyttämölle. Teatteriryhmän kantava voima Panu Kangas kertoi Radio Voimalla musikaalin kertovan parikymppisestä videobloggaja Kaijasta.
- Kaija törmää internetissä Opus Deus -nimiseen ”self-help”- eli elämäntaito-oppaaseen, joka neuvoo kuinka tulla jumalaksi. Opas lupaa omistajalleen helpon ja nopean reitin jumaluuteen, eli täydelliseen elämään ja upeaan menestykseen, Kangas kertoi ja vinkkasi, että katsoja pääsee näkemään, miten Kaijalle käy, mitä on menestyminen, minkä arvoista se on ja millaisia uhrauksia sen eteen kannattaa tehdä.

Kangas kertoi edustavansa 26-vuotiaana sukupolvea, jolle videobloggaus ei ole ollut vielä buumi.
- Ehkä minua noin kymmenen vuotta nuoremmat ovat eläneet tätä videobloggauksen kulta-aikaa, eli sitä kun paljon nuoria tyyppejä on noussut internetissä esiin. Se on todella kiinnostava tapa käyttää sosiaalista mediaa. Nykyään pystyt hankkimaan todella laadukkaankin kameran melkein taskurahoilla. Voita ladata internettiin sisältöä niin paljon kuin haluat. Osa sieltä breikkaa läpi ja muodostuu semmoisiksi hahmoiksi, että koko Suomi tunnistaa heidät ja tuhannet ihmiset seuraavat heidän videoitaan. Osa jää tavallaan siihen piiriin, että perhe katselee niitä videoita. On kiinnostavaa, että mistä se johtuu, ja miten se vaikuttaa niiden ihmisten elämään, jotka päätyvät sinne ihan kärkeen, Kangas pohti Opus Deus -musikaalin kantavaksi teemaksi valittua sisältöä.

Kuuntele haastattelusta, miten Panu Kangas laulaa kutsun tulla katsomaan Opus Deus .musikaalia.
 
Opus Deus -musikaali ensi-illassa tiistaina 29.10.2019 klo 19, Lahden kaupunginteatterin Eeronäyttämöllä.
Lisätiedot www.lahdenkaupunginteatteri.fi ja www.musiikkiteatterinyt.fi

Audio icon Lataa podcast (23.13 MB)