Lahden parkkimaksu-uudistusta aletaan toteuttaa kesäkuun alussa

Hämeenlinnan hallinto-oikeus torjui välipäätöksessään Lahden Satama Yhdistyksen jättämän valituksen, joka on viivästyttänyt Lahden kaupungin keskustan ja sataman alueiden pysäköintimuutoksia. Tämä tarkoittaa sitä, että toimeenpanokieltoa ei ole ja muutokset voidaan toteuttaa suunnitellusti.

Liikennesuunnittelupäällikkö Jukka Lindforsin mukaan prosessi aloitetaan kesäkuun alussa, mutta tarkkaa aikataulua etenemiselle ei vielä ole.

- Kesäkuun alusta on tarkoitus lähteä tekemään maksullisuusmuutoksia. Sitten kun saadaan keskusta tehtyä niin siirrytään sinne satamaan, Lindfors kertoo Radio Voiman haastattelussa.

- Muutokset tehdään vaiheittain koska tämä koskee niin isoa aluetta, että kaikkea ei saada tehtyä kerralla.

Tekninen ja ympäristölautakunta päätti joulukuussa laskea pysäköinnin ykkösvyöhykkeellä ensimmäisen tunnin hintaa nykyisestä 2,50 eurosta 2 euroon. Samalla arkipäivien maksullista aikaa lyhennetään tunnilla kello 19:ään. 

Taloudellisista syistä tätä kompensoitiin siirtämällä matkustajasatama maksullisen pysäköinnin piiriin, kolmosvyöhykkeeseen. Maksuvyöhykkeiden alue- ja voimassaolomuutokset oli alun perin tarkoitus ottaa käyttöön 1.3.2018.

Toimittaja: Atte Pöytäkangas

Audio icon Lataa podcast (8.74 MB)