Lahden Levolle avautuu huomenna Toivon kasvihuone, Lahden Työn Paikka pyörittää kasvihuoneen yhteydessä myös kahviota ja kierrätysmyymälää

pekka kotiaho lahden työn paikka

Lahden Levon hautausmaan ja krematorion välissä oleva kasvihuone avautuu huomenna keskiviikkona 4. heinäkuuta Toivon kasvihuoneena.

Tuoterenkaan työtä Lahdessa jatkava Lahden Työn Paikka avaa taimia, kukkia ja vihanneksia myyvän kasvihuoneen lisäksi kierrätysmyymälän ja pienen kahvilan Levonkatu neloseen. Yritys valmentaa heikossa työmarkkina-asemassa olevia työhön ja työvoimaksi.

– Kasvihuone on meille ihan uusi toimiala. Laajentaminen oli mahdollista, koska saimme Lahden seurakuntayhtymän ja Lahden kaupungin konserniyhtiöt Lahti Energian ja Lahti Aquan mukaan yhteistyöhön, Lahden Työn Paikan toimitusjohtaja Pekka Kotiaho kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Kotiaho kertoo myös itse päässeensä tutustumaan uuden toimialan myötä esimerkiksi siihen, kuinka taimia hoidetaan ja miten kirvoja torjutaan.

Lahden seurakuntayhtymän pyörittämänä toiminta kasvihuoneissa loppui vuonna 2016.

Sen, miten Toivon kasvihuone sai alkunsa ja miten lahtelainen muotoilija Marianne Valola liittyy asiaan, saat selville, kun kuuntelet Radio Voiman podcastin.

Toivon kasvihuone on avoinna arkisin kello 10–17 osoitteessa Levonkatu 4.

Audio icon Lataa podcast (23.26 MB)