Lahden kaupungin osallisuuskoordinaattori - "Ympäristön siivoustalkoot on tällä hetkellä hieno juttu"

Lahden kaupungin osallisuuskoordinaattori Tia Mäkinen kertoi Radio Voimalla Lahden kaupungin Ympäristöpääkaupunki projektitukihankkeesta, jonka myötä Lahti rahoittaa lahtelaisten ideoimia ja toteuttamia projekteja 40 000 eurolla.
- Ympäristön siivoustalkoot on tällä hetkellä hieno juttu, ja niitä jo toteutetaankin monella asuinalueella. Se on semmoinen, että yhdessä lähdetään siistimään paikkoja, ja haetaan vaikka siihen omanlaistansa tukea joko markkinointiin tai talkooväelle sapuskat. Tämän tyyppinen voisi olla hyvä juttu, vinkkasi Mäkinen.

Lahtelaiset osallistuvat osallisuuskoordinaattorin mukaan aktiivisesti kaupungin järjestämiin tilaisuuksiin.
- Jos kaupunki järjestää kaavailtoja, tai meillä on Oma-Lahti-asukastilaisuuksia, niin asukkaat lähtevät liikkeelle. Toki toivomme lisää nuoria ja perheitä mukaan, toivomme tavoittavamme tätäkin kohderyhmää vuorovaikutteisilla toimintatavoilla.

Asukastilaisuuksissa on Mäkisen mukaan usein minimessutyyppisesti toimintapisteitä.
- Siellä saattaa olla esimerkiksi kunnallistekniikka mukana ja vaikka vihertyön kartat. Siellä asukkaat pääsevät merkitsemään paikkoja, joissa toivoisivat asioita olevan. Nämä ehdotukset viedään meidän järjestelmiin, ja siinä vaiheessa kun meidän suunnittelija lähtee suunnittelemaan ja tarkastelemaan aluetta, niin sieltä nousee asukkaiden tuomat asiat esille, ja ne pyritään huomioimaan. Toki asiantuntijat joutuvat arvioimaan monia asioita, mitä asukkaat eivät välttämättä tiedäkään. Asioita jotka liittyvät lainsäädäntöön, resursseihin tai muihin laskelmiin, Mäkinen muistutti.

Jätä projektitukihakemus 28.10. mennessä.
Haku tehdään sähköisellä lomakkeella kaupungin verkkosivuilla:
https://www.epressi.com/tiedotteet/kaupungit-ja-kunnat/tiedote-lahti-rahoittaa-lahtelaisten-ideoimia-ymparistopaakaupunkiprojekteja-40-000-eurolla.html?fbclid=IwAR2_yT4NoWLEqTj6dE8nReI69WKM1J2Pluhs0ZdiDl-Hu1odXIPxRJ_3y3I#.XZGfFaH_rt8.facebook
Lahti-Piste neuvoo ja opastaa hakuprosessissa tarvittaessa:
https://www.lahti.fi/tietoa-lahdesta/asiointi-ja-neuvonta
Päätökset rahoitettavista hankkeista tehdään vielä vuoden 2019 aikana.

Audio icon Lataa podcast (19.62 MB)