Kulttuurituottaja Sari Tuominen Lahden 37. Lasten Talvikarnevaaleista - "Olemme tehneet paljon työtä sen eteen, että tuotamme tapahtumat mahdollisimman ympäristöystävällisesti"

Lahden Lasten Talvikarnevaalit käynnistyivät viikonloppuna. Lahtelaiskarnevaaleilla on ehtinyt 37 vuoden aikana esiintyä jo tuhansia esiintyjiä.
- Moni muistaa, että on ollut käymässä lasten tai lastenlasten kanssa karnevaaleilla, tai sitten on ollut itse esiintymässä siellä ryhmän kanssa, kertoi Lahden kaupungin kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos Radio Voiman haastattelussa ja kannusti kaikkia lähtemään liikkeelle esityksiä katsomaan.

- Jos ei satu nyt olemaan juuri sen ikäistä lasta, joka toimisi alibina, että voi tulla esitykseen, niin olen sanonut aina, että kyllä sinne voi tulla aikuiset ihan itsekin. Tai sitten voi pyytää naapurin lapset mukaan. Nämä ovat niin hienoja esityksiä ja vaikka esitykset on tehty miettien kohderyhmää esimerkiksi taaperoille tai esikouluikäisille, ovat ne silti taide-elämyksiä ja niitä voi tulla katsomaan kuka vaan, ohjeisti Karhos.

Lahden Lasten Talvikarnevaaleille myönnettiin viime vuoden 2019 avajaisten yhteydessä Ekokompassi-sertifikaatti.
- Olemme tehneet paljon työtä sen eteen, että tuotamme tapahtumat mahdollisimman ympäristöystävällisesti, jatkoi kaupungin kulttuurituottaja Sari Tuominen.

- Kaikki painotuotteet on ympäristöystävällisiä ja käytämme kierrätyspaperia. Katsomme myös että kaikilla tapahtumapaikoilla on kierrätysasiat kunnossa ja että niitä noudatetaan mahdollisuuksien mukaan. Aloitimme myös yhteistyön Lahden Seudun Liikenteen kanssa, että ihmiset liikkuisivat julkisilla kulkuvälineillä. Kaikki tapahtumapaikat on helposti saavutettavissa julkisten kanssa ja LSL tarjoaa kanssamme kampanjan, jossa mobiililipulla karnevaaliaikana lapsen kanssa matkustava aikuinen pääsee lastenlipun hinnalla tapahtumiin, Tuominen muistutti.

Audio icon Lataa podcast (25.55 MB)