Kalle Palander mäkihyppykokeilustaan Lahdessa - "Ei siinä ihan hirveästi lentämisen fiilikseen päässyt"

Kalle Palander muisteli Radio Voiman haastattelussa armeija-aikojaan Lahden Hennalan urheilujoukoissa vuosina 1998-1999.
- Olin siellä intissä 11 kuukautta ja päädyin alikersantiksi. Voitin vielä alppihiihdon maailmanmestaruudenkin sillä kaudella. Minulla on kyllä hienoja muistoja Lahdesta todellakin, lähinnä niistä iltavapaista. En kyllä yhtään muista niiden baarien nimiä, missä me kävimme. Siihen aikaan niissä sai vielä käydä. Iltavapaathan lopetettiin sitten, en tiedä johtuiko se meistä, Palander nauratti.

- Tykkään Lahdesta todella paljon. Se ei ole liian iso eikä liian pieni, vaan juuri sopivan kokoinen. Totta kai se on urheilijalle kiva paikka, kun se on urheilukaupunki. Kävimme Lahdessa myös pari vuotta sitten kuvaamassa Villikortti-ohjelmaan yhtä ohjelmaosuutta. Kävimme silloin hyppäämässä mäkeä. Ensin menimme betoniin, sitten olimme pikkumäessä, sitten kuudenkympinmäessä ja siitä menimme pienempään ja pienempään. Hyppäsinköhän loppujen lopuksi siitä ihan pienimmästä K-9-mäestä. Ei  minusta mäkihyppääjää tullut sillä reissulla, muisteli Palander huvittuneena viime vierailuaan Lahdessa.

- Ei siinä ihan hirveästi lentämisen fiilikseen päässyt. Olisikohan se minun leiskautus ollut kokonaiset kuusi metriä. Sehän on aika lyhyt suoritus.

Lahtelaisesta keksinnöstä lihamukista Palander ei ole koskaan kuullutkaan.
- Nakkimukin tiedän HJK:n peleistä, mutta lihamukista en tiedä kyllä yhtään mitään, ihmetteli Palander ja lupasi samaan hengenvetoon tutustua tuotteeseen tulevana viikonloppuna Lahteen juontokeikalle tullessaan.

Audio icon Lataa podcast (19.38 MB)