Kalamarkkinat tulevana viikonloppuna Lahden satamassa

Perjantaina Lahden satamassa alkavat perinteiset Lahden Kalamarkkinat järjestyksessään jo 24. kerran. Tänä vuonna markkinoilla on kaikkiaan noin 80 kauppiasta. Kalan lisäksi kauppiaiden valikoimasta löytyy vaatetuotteita ja muita hyödykkeitä. Kalamarkkinapäällikkö Hannu Ylönen kertoo kuitenkin tuoreen kalan olevan tärkein syy saapua markkinoille.

- Joku vuosi sitä on, toisena ei. Tänä vuonna sitä on tarjolla, mutta säiden armoilla ollaan. Yleensä se loppuu jo perjantaina.

Ohjelmakin on seurannut tiettyä hyväksi havaittua kaavaa.

- Järvipelastusnäytöksessä on yleensä perisuomalainen tilanne. Aviopari on veneessä hyvässä vauhdissa ja laidan yli aletaan asioimaan. Huppista, sinne meni ensimmäinen ja toinenkin. Pelastusvene hälytetään paikalle, kertoo Ylönen suositusta ohjelmanumerosta.

- Vapaa-ajan kalastajat neuvovat lähinnä lapsille ihan perusonkimista, mikä on monelle kaupunkilaislapselle vierasta tänä päivänä. Se on hieno kokemus, kun sieltä joku nelivuotias nostaa salakan ylös.

Kalamarkkinoilla on myös kalankäsittelynäytös, jossa Koulutuskeskus Salpauksen opettajat neuvovat miten ahventa fileerataan syötäväksi. Lisäksi tapahtumassa esiintyy taikuri Keijo Halonen.

Tarkkaa arviota kävijämääristä on Ylösen mukaan vaikea tehdä, mutta viikonlopun aikana satamassa arvioidaan käyvän noin parikymmentä tuhatta henkeä.

Lähinnä myyntipaikkojen vuokrista ja maksullisesta parkkeerauksesta kerätyt tuotot käytetään lyhentämättömänä lahtelaisen nuorisotyön hyväksi. Järjestävä taho Lions Club Lahti Vesijärvi on tukenut markkinoiden historian aikana nuorisotyötä arviolta yli 150 000 eurolla. 

Lahden XXIV Kalamarkkinat 20.-22.9.2019

Perjantaina 20.9. klo 11–18
Lauantaina  21.9. klo 9–18
Sunnuntaina 22.9. klo 10–16

 

Kuuntele podcast alta.

Kuva: LC Lahti Vesijärvi

Audio icon Lataa podcast (9.39 MB)