Juuriltaan kouvolalainen Tuure Kilpeläinen - "Brädi on antanut mallia kotiseudun edustamisessa"

Kouvola ja Lahti ovat Tuure Kilpeläiselle tuttuja paikkoja niin keikka- kuin yksityiselämän puolesta. Hän mietti Radio Voiman haastattelussa Lahtea ja synnyinkaupunkiaan Kouvolaa.
- Olen itse Kouvolasta kotoisin ja Lahti oli aikoinaan vähän kuin Kouvolan isoveli, Chicago siinä naapurissa. Isänikin asui Lahdessa ja kävin siellä useita kertoja. Nyt anoppini asuu siellä. Kyllä se on tuttu kaupunki ja siellä tulee käytyä muutenkin, kuin vain keikoilla, kertoi Kilpeläinen.

Kaihon Karavaanin nokkamies pohti haastattelussa itselleen ja bändilleen tärkeitä lahtelaispaikkoja.
- Satama-alue on hienoa aluetta. Varsinkin kesällä siellä on kiva käyskennellä. Sitten tietenkin maauimala hyppyrimäkien juurella on semmoinen paikka, jossa olemme käyneet ennen keikkapäivää koko bändin voimin. Keskustathan ovat vähän samanlaisia joka puolella Suomea, mutta niihinkin alkaa tottua. Mitäpä niitä viilailemaan. Ne on semmoisia kuin ovat, tuumasi Kilpeläinen ja muistutti Kaihon Karavaanin basistin juurista.

- Karjalaisen Jarno on Nastolasta. Lahtihan on hänelle tietenkin tuttu.

Kilpeläisen silmissä Lahti näyttäytyy musiikkikaupunkina.
- Brädi on tietenkin tuttu. Hän on vähän perhepiiristäkin tuttu mies ja edustaa kyllä hyvin lahtelaisuutta parhaimmillaan. Hän on Lahden miehiä henkeen ja vereen. Se on mielestäni hyvä, että on semmoista kotiseutuhommaa. Hän on antanut oikeastaan vähän mallia, että olen itsekin ryhtynyt miettimään omia juuriani ja Kouvolan merkitystä. Se ei ole kauhean vähäistä, koska kun nuorena musiikkihommat alkavat kiinnostamaan, niin ympäristöllä on merkitystä. Molemmat ovat musiikkikaupunkeja – Kouvola ja Lahti, alleviivasi Kilpeläinen.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani esiintyvät Lahden Messukeskuksessa XXL Mössö tapahtumassa perjantaina 15.11.2019.

Audio icon Lataa podcast (26.48 MB)