Hannele Hammaskeiju ja elämäntaito-opas Ritva seikkailevat Aleksanterinkadulla Lahti Fringessä lauantaina 7.9.2019

Perinteisestä Lahden Taidelauantaista nelipäiväiseksi Lahti Fringeksi laajentunut festivaali käynnistyy keskiviikkona 4.9.2019. Lahden kaupungin tapahtumakoordinaattori Suvi Mononen kertoi Radio Voimalla festivaalin kansainvälisyydestä.
- Meillä on tosi monipuolinen kattaus ja muun muassa kiinalaista oopperaa ja australialainen performanssi luvassa. Pohjoismaista on paljon väkeä, Islannista on useampi esitys, Irlannista, Yhdysvalloista ja eri puolilta maailmaa.

Myös Lahden Kansanopiston näyttelijälinjan toisen vuosikurssin opiskelijat ovat mukana Lahti Fringessä. Hannele Hammaskeijun hahmossa esiintyvä Emma Pälsyaho ja verkkokurssilla elämäntaito-oppaaksi valmistunutta Ritvaa esittävä Ronja Keiramo kuvailivat lauantaina 7.9.2019 Aleksanterinkadulta ja torilta löytyviä performanssihahmojaan.
- Hannelella on siivet selässään, hammasharja suussaan ja hän jakaa hampaidenpesuohjeita. Ritva on erittäin värikkäästi pukeutunut, hänellä on aika kova ääni, fläppitaulu ja tamburiiniakin helistetään, että varmasti tulee selväksi, missä Ritu liikkuu.

Näyttelijälinjan opiskelijoita jännittää lauantain esiintymiset.
- Meidän jutut keskittyvät katuteatteriin. En ole tehnyt mitään tuommoista aikaisemmin, niin on kyllä jännittyneet fiilikset, vakuutti Pälsynaho,
- Hirveän huonosti olen itse katsellut, mitä muuta täällä Fringessä on, kun olen ollut niin jännittynyt näistä omista meiningeistä, mutta kyllä ohjelma kiinnostaa todella paljon, Keiramo kuvaili.

 Opiskelu Lahden Kansanopistossa on Keiramon ja Pälsynahon mukaan kivaa, intensiivistä ja yhteisöllistä.
- Aamut alkavat kello kymmeneltä joogalla. Viime viikko oli tuotantoviikko. Olemme kummatkin puvustustiimissä, joten teimme puvustusjuttuja.

Turusta ja Helsingistä Lahteen muuttaneet opiskelijat ovat kotiutuneet Lahteen pikkuhiljaa.
- En ehdi kauheasti muuta tekemään, kuin olemaan koulussa, niin olen aika pihalla muusta kuin keskustan alueesta. Uskon, että pääsen vähän enemmän perille siitä, mitä kaikkea täällä on, nyt kun asun täällä vielä toisen vuoden, arveli Keiramo.
- Lähinnä olen ehtinyt tutustumaan kodin ja teatterin väliin ja jonkun verran satamaan. Satama on ihana, kiitteli Pälsynaho.

Lahti Fringe Festival 4.-7.9.2019
lahtifringe.fi/tapahtumat

(Kuvassa vasemmalta Lahden Kansanopiston näyttelijälinjan opiskelijat Ronja Keiramo, Emma Pälsynaho ja Lahden kaupungin tapahtumakoordinaattori Suvi Mononen) 

Audio icon Lataa podcast (25.44 MB)