Ahtialaan muuttava tehostetun tuen yksikkö on toiminut puolitoista vuotta Hennalassa

SPR Lahden vastaanottokeskus muuttaa pois Hennalasta, kun vuokrasopimus päättyy vuoden vaihteessa. Vastaanottokeskuksen toimisto ja tehostetun tuen (TeTu) yksikkö muuttavat Ahtialaan. Hennalan muut 120 asukasta muuttavat vuokra-asuntoihin ympäri Lahtea. Ahtialaan TeTu-yksikköön siirtyy 20 ihmistä. Asiakkaat ovat jo muuttaneet Ahtialaan.

 - Muuton yhteydessä TeVa (tehostettu valvonta) nimi vaihdettiin toimintaa paremmin kuvaavaksi TeTuksi. Yksikössä asuu erilaisista mielenterveysongelmista kärsiviä asiakkaita. He tarvitsevat tehostettua tukea, mutta eivät tarvitse sairaalahoitoa, vastaanottotoiminnan johtaja Minna Jussila SPR:n Hämeen piiristä kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Jussilan mukaan yksikkö toimi Hennalassa lähellä päiväkotia ja koulua eikä puolentoista vuoden aikana ollut mitään kouluun tai päiväkotiin suuntautuneita häiriöitä.

 - Asiakkaamme ovat itseensä ja omiin ongelmiinsa käpertyneitä eivätkä he ole kiinnostuneita suuntautumaan kouluun tai päiväkotiin.

Haastattelussa Jussila kertoo myös, miksi yksikön pihalla on useasti nähty ambulanssi ja poliisiauto ja minkälaisia viestejä hän on saanut ahtialalaisilta. Lisäksi Jussila kertoo, miten hän uskoo yksikön vaikuttavan alueen turvallisuuteen.

Audio icon Lataa podcast (6.68 MB)