”Vihreästä sähköstä on hyvä aloittaa” – kuuntele vinkit oman ja lapsen ilmastoahdistuksen helpottamiseen

Kestävän kehityksen koordinaattori Eira Rosberg Lahden kaupungilta kertoo Radio voiman haastattelussa Lahden kaupungin tavoista torjua ilmastonmuutosta ja antaa vinkkejä ilmastoahdistuksen purkamiseen.

Lahden tavoitteena on vähentää 70 prosenttia kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2040 mennessä. Vertailu vuotena on vuosi 1990. Kaupungin verkkosivujen mukaan Lahden tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2040.

- Lahdessa ilmasto on lämmennyt jo kaksi astetta. Jos maailman keskilämpötila kohoaa kaksi astetta, Lahden keskilämpötila kohoaa neljä, Rosberg kuvailee vaikutuksia Lahden osalta.

Kymijärvi 3-voimalaitoksen avautuminen on Lahden ilmastopäästöjen kannalta lähivuosina merkityksellisin asia.

Lapsen kanssa pitää puhua ilmastoahdistuksesta

Eira Rosberg kehottaa keskustelemaan lasten kanssa ilmastoahdistuksesta ja kertomaan heille, että asioille tehdään koko ajan jotain.

- Kaikki teot eivät näy julkisuudessa. Itse voi vaihtaa vihreään sähköön, syödä vähemmän punaista lihaa, suosia joukkoliikennettä tai pyöräilyä ja opettaa näitä asioita myös lapselleen.

Rosbergin mukaan helpoimpia tapoja vaikuttaa myönteisesti ilmastoasioihin on vaihtaa vihreään sähköön. Hän huomauttaa myös, että säästämällä energiaa, esimerkiksi laskemalla asunnon lämpötilaa asteella,säästää myös rahaa.

Kuuntele podcastista lisää vinkkejä ilmastoahdistuksen torjumiseksi ja keinoista, joilla kaupunki pyrkii taistelemaan lämpötilojen nousua vastaan.

 

 

Audio icon Lataa podcast (33.06 MB)