”Suppa on suunnistajalle pirullinen” - Hälvälän maasto on ensi vuoden Jukolan juoksijoille vaikea

Viikonloppuna juostiin Joensuun Enossa Jukolan viesti ja ensi vuonna tapahtuma järjestetään Hollolan Hälvälässä. Lahti-Hollola Jukolan pääratamestari Juhani Jaskari kertoo Radio Voiman haastattelussa, että Hälvälän radat ovat pääsääntöisesti valmiit. Nyt reittejä koejuostaan.

­– Jotain hienosäätöä voi vielä tulla eli rastien paikkoja saatetaan vielä siirtää. Periaatteessa ollaan niin valmiita, että olisi voitu juosta jo nyt Hälvälässä, Jaskari sanoo.

Jaskari kertoo, että Hälvälän maasto on aivan ainutlaatuinen. Suppia on vieri vieressä ja maastolle on ominaista runsas kivikkoisuus. Hälvälän maastoissa on paljon erilaisia suppia. On jopa 40 metriä syviä hautoja ja lisäksi pientä supikkoa eli 5­–10 metriä syviä suppia.

­- Suppa on suunnistajalle pirullinen, koska se ei kerro itsestään mitään ennakkoon. Jos eksyy väärään suppaan, on aika hukassa sen jälkeen.

Ensi vuoden Jukolan viesti on järjestyksessään 70:s. Tapahtuma pidetään Hollolan Hälvälässä. Järjestelyistä vastaavat Lahden Suunnistajat -37 ja Hollolan Urheilijat -46.

Audio icon Lataa podcast (5.83 MB)