”Lahdessa on loistavat puitteet keilaamiseen” – lahtelainen Keilailuliiton päävalmentaja Jarmo Ahokas on vienyt Suomen keilaamista huippu-urheilun suuntaan

Keilailuliiton ensimmäinen palkattu päävalmentaja, lahtelainen Jarmo Ahokas kertoo, että ensimmäiset kaksi vuotta päävalmentajan pestiä on mennyt enimmäkseen organisoimiseen.

– Tekemistä on ollut joka päivä ja työnkuvaa on päässyt yhdessä toiminannanjohtajan ja puheenjohtajan kanssa muokkaamaan.

Maajoukkuekeilaajat saavuttivat viime vuonna 2019 yhteensä 32 arvokilpailumitalia. Ahokkaan valmentama Bayn joukkue saavutti miesten SM-liigassa hopeaa.

Ahokas palkittiin Vuoden valmentajana Päijät-Hämeen Urheilugaalassa ja hänen poikansa sekä valmennettavansa Jesse sai Vuoden lupaava poikaurheilija -tunnustuksen.

– Enemmän kosketti Jessen palkinto, kun on seurannut miten hän viettää nuoruuttaan keilahallilla, Ahokas sanoo Radio Voiman haastattelussa.

Keilavuodelta 2020 Ahokas kertoo itse odottavansa eniten miesten EM-kilpailuja, jotka järjestetään elokuussa.

– Edellisen kerran Suomessa on järjestetty keilauksen arvokisat vuonna 1987, Ahokas kertoo.

Kisojen suojelijana on Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kuuntele podcastista, kun Ahokas kertoo kahden käden keilauksen eduista, kyse on periaatteessa yhtä mullistavasta asiasta kuin aikoinaan V-tyylistä mäkihypyssä! Ahokas kertoo myös lahtelaisista keilauspuitteista ja työstä, jota on tehty keilauksen eteen.

Audio icon Lataa podcast (27.39 MB)