Mikseivät nuoret käy sinfoniakonserteissa? - On ihan eri juttu kuunnella levyjä spotifysta kuin tulla kuuntelemaan sinfoniaa konserttisaliin

Muutaman nuoren porukka eroaa selkeästi muista konserttikävijöistä. Juho Ahmas, 19, Juliana Pöyry, 16, ja Sirkku Helin, 18, ovat käyneet sinfoniakonserteissa jo pienestä pitäen. 

Nuoret ovat yksimielisiä siitä, että musiikki ei saa olla mitäänsanomatonta. Musiikki on onnistunut elämys, jos se herättää jotain tunteita. 

- Myös se, mitä esittäjät itse tuovat musiikkiin, on mielenkiintoista. Esimerkiksi tämän illan konsertti oli hieno ja viime viikon viulusolisti jäi erityisesti mieleen, itsekin viulua soittava Sirkku kertoo.

Taidemusiikki voi vaikuttaa monen mielestä vaikeasti lähestyttävältä, mutta Juho on vakuuttunut siitä, että klassisessa musiikissa voi nauttia myös sellainen ihminen, joka ei ole käynyt missään konserteissa aikaisemmin.

- Kyllähän täällä käy paljon sellaistakin väkeä, jotka eivät ole sen enempää musiikin kanssa tekemisissä. Harmaahiuksisiahan täällä näkyy eniten. Harmi, että näin pientä osaa nuorisosta kiinnostaa taidemusiikki. Sama se on vähän kaikessa taiteessa. Kiinnostus vaan pitää tulla itsestä sisältä, Juho pohtii.

 

 

Hanna Lehmonen

 

Lataa podcast (4.38 MB)